Over Mij

8/30/2014

Series die je gezien moet hebben

Een obsessie wat bij mij best wel uit de hand is gelopen, is het kijken van series. Deze obsessie groeit nog met de dag omdat ik simpel weg elke dag een nieuwe serie onder mijn neus geschoven krijg. Er valt niet meer op twee handen te tellen hoeveel series ik op dit moment kijk. En soms duurt het ook maanden voordat ik door heb dat ik nog bepaalde series heb waarbij ik ergens halverwege het seizoen gestopt ben en nooit verder gekeken heb. Het is ook lastig om dit bij te houden. Welke serie is nou echt leuk en houdt je telkens weer in zijn greep?American Horror Story


Als je een beetje van de horror/thriller/psycho genre houdt, dan is dit de perfecte serie voor jou. Deze serie heeft op dit moment drie seizoenen: Murder House, Asylum en Coven. De seizoenen hebben allemaal een andere verhaallijn en staan dus alle drie los van elkaar. Maar geloof mij, deze serie is echt heel goed, en is nog altijd mijn favoriet. In oktober zal het vierde seizoen op tv verschijnen: Freak Show.

Pretty Little Liars


Deze drama/mysterie serie gaat over de vijf vriendinnen Aria, Hanna, Spencer, Emily en Alison. Op een nacht verdwijnt Alison spoorloos en de vriendinnen vallen uit elkaar. Een jaar later ontvangen ze alle vier vreemde berichten van een zekere 'A'. A weet vrijwel alle geheimen van de meiden en dreigt hiermee de levens van de vier te verpesten. Dit brengt de vier weer bij elkaar en de meiden willen maar één ding: A ontmaskeren.
De serie is begonnen in 2010, en heeft ondertussen al vijf seizoenen. Dus zoek je nog een spannende serie waar je nog lang van kan genieten en die overigens vol knappe mannen zit, dan is dit wat je zoekt.

The Walking Dead


Zombies, overleven en heel veel drama. The Walking Dead is heel anders dan alle andere cliché zombie films. Deze serie laat veel meer zien dan dat. Hoe verwerkt iedereen de dood van hun geliefden? Wie kunnen ze vertrouwen? Waar vinden ze eten...
Wanneer Rick ontwaakt uit zijn coma is de wereld één grote chaos. Straten liggen bezaait met lijken en er is geen mens te bekennen. Als snel is het duidelijk dat de wereld getroffen is door een virus wat mensen tot zombies wekt. De Walkers. Rick gaat op zoek naar zijn vrouw en zoontje, en ontmoet zo ook andere overlevenden. In deze serie zul je het woord 'zombie' geen één keer horen. Een strijd tussen leven en dood.

Once Upon A Time


Bestaat sneeuwwitje echt? Heeft elk sprookje een happy ending? Is er een land van magie? Ja! Regina (De stiefmoeder van Sneeuwwitje) heeft het helemaal gehad met Sneeuwwitje en haar man Prince Charming. Door een vloek beland heel het koninkrijk van Sneeuwitje in onze wereld, een wereld zonder magie. Iedereen is vergeten wie hij/zij was, wie zijn/haar familie/geliefde was en iedereen heeft een nieuwe naam. Al deze slachtoffers komen te wonen in het dorpje Storybrooke.
Emma Swan is een jonge vrouw. Op een dag staat er een jongetje voor haar deur. Hij beweert dat hij haar zoon is, en dat zij de enige is die de vloek in Storybrooke kan opheffen. In eerste instantie gelooft Emma hem niet. Tot dat ze zelf in het dorp komt, en er achter komt waar ze echt vandaan komt.
Deze serie is een en al fantasie waarin de klassieke Disney figuren weer tot leven komen. In september verschijnt het vierde seizoen op tv.

Teen Wolf


Wanneer Scott McCall en zijn beste vriend Stiles Stilinski op een nacht op zoek zijn naar een lijk van een vrouw, wordt Scott gebeten door een weerwolf. De bijt veranderd zijn hele leven. Niet alleen zijn zintuigen worden beter, maar ook moet hij zich er bewust van worden welke gevaren er nu in elke hoek kunnen schuilen. Hij wordt verliefd op Allison, wat een haast onmogelijke liefde blijkt te zijn als hij er achter komt dat haar familie weerwolf jagers zijn.
Behalve het hele supernaturel gebeuren, zit deze serie vol met humor en drama. De school heeft ook een grote rol in de serie en ik zelf vind het erg leuk om te zien hoe het leven op school er in Amerika aan toe gaat. Ook deze serie zit vol met knappe kerels dus beware.

Breaking BadWalter White is scheikundedocent en op het eerste gezicht lijkt hij gelukkig te zijn. Hij is getrouwd en zijn vrouw is zwanger van hun tweede kind. Alleen krijgt Walter te horen dat hij ziek is, longkanker. Walter zou niet lang meer kunnen leven en zijn wereld stort in. Omdat hij niet wil dat zijn gezin na zijn dood in een financiële crisis beland, duikt hij de wereld van de misdaad in, met Jesse Pickman, een oud leerling van hem.
De serie verscheen in 2008, en is nu geëndigt in het vijfde seizoen. Dus hier alweer een serie waar je lang de tijd voor hebt, en het is zeker de moeite waard!

Welke serie denk jij die iedereen gezien moet hebben?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten