Over Mij

10/08/2014

Deze wezens kwelden als kind onze dromen

Ons leven als een kind was niet makkelijk wat de televisie betrof. Naast het feit dat we eigenlijk nooit echt wisten wat we wilden kijken, werden we ook nog eens geterroriseerd door de meest afschuwelijke wezens. Ze kwamen in bijna elk programma of film wel voor. Sommige dappere dodo's onder ons bleven nieuwsgierig op de bank zitten, en anderen vlogen meteen achter de bank. Maar wat het verschrikkelijkste was; de enge wezens kwamen terug in onze dromen.


Karbonkel


Laten we beginnen met het wezen wat iedereen misschien wel kent: Karbonkel. Karbonkel is een personage uit het programma: Ik Mik Loreland. Karbonkel kan het niet hebben dat iedereen kan lezen en schrijven, behalve hij. En daarom laat hij alle letter en cijfers verdwijnen. Daarnaast zit hij ook nog eens iedereen dwars die probeert de letters en cijfers terug te vinden.

No Face


No Face is een vreedzaam monster uit de Japanse animatie: Spirit It Away. Wat is er nou zo eng aan No Face? Nou, ten eerste, dit monster is een geest. En ten tweede kan hij alleen maar communiceren door de hele tijd ''Ah'' te zeggen. Het klinkt als een soort gekreun, ontzettend eng.

De grote beer/leeuw van Teletubbies


De beer en de leeuw die soms eens kwamen opdagen in ons favoriete kinderprogramma, jaagde ons ontzettend veel angst op. Ik zelf kan haast wel zeggen dat ik door deze beer een trauma heb opgelopen. Als vier jarig meisje sprong ik altijd huilend weg wanneer de beer in beeld kwam, en tot op de dag van vandaag heb ik nog altijd verschrikkelijke nachtmerries over deze beer. Zelfs het plaatje opzoeken joeg mij alweer de stuipen op het lijf. Gelukkig heb ik veel lotgenoten met wie ik kan praten.

De Trollen


Deze trollen komen je misschien wel bekend voor uit David de Kabouter. Ze waren afschuwelijk gemeen, lelijk en ook ontzettend dom. Altijd waren ze in staat om David te vermoorden. Maar gelukkig was onze slimme kabouter ze altijd te slim af.

The Groke


The Groke is een wezen wat af en toe te zien was in De Moomins. Hoewel ik al eens eerder aandacht besteed heb aan dit enge monster, kan ik er nog steeds niet bij wat nou precies het nut van dit ding was. In de serie was hij er altijd zomaar. Dan stond hij daar ineens random vanuit het bos naar de Moomins te staren, en stalkte ze een beetje. Zo ontzettend eng. En dan moet ik nog zeggen dat de Japanse versie de tere zieltjes van de kinderen nog gespaard hebben door the Groke het uiterlijk van een vogelbekdier te geven (zie de bovenstaande foto).

De Plaaggeest


Wie de allereerste afleveringen van Bassie en Adriaan gezien heeft, herkent natuurlijk ook de plaaggeest.De plaaggeest deed er alles aan om het leven van Bassie en Adriaan zuur te maken. Hij liep ze constant in de weg, zorgde voor problemen en ging er zelfs met de auto en caravan van Bassie en Adriaan vandoor. Hoewel de plaaggeest slecht in zeven afleveringen voor komt, heeft hij toch veel impact gehad bij de kijkers. Gelukkig was deze slechterik toch niet zo slecht als hij leek. In één van de afleveringen schrijft hij een brief naar Bassie en Adriaan waarin hij zegt dat hij spijt heeft van zijn daden.

Natuurlijk zijn er nog veel meer programma's waar wij als kind slapeloze nachten van hadden. Waar ik wel heel benieuwd naar ben is; hebben jullie ook een wezen die jullie 's nachts wakker hield? En terug kwam in je dromen?
3 opmerkingen:

  1. Wat een leuke originele post! Ik was doodsbang voor Karbonkel vroeger haha.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ken deze 'wezens' wel, maar ik kan mij niet herinneren dat ik er ook bang voor ben geweest. haha

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Die beer.. nachtmerries van gehad en kippenvel als ik dat filmpje nu nog zie.. brrrr

    BeantwoordenVerwijderen