Over Mij

11/19/2014

Do they know it's Christmas


Als de rest van deze bovenstaande zin automatisch werd afgemaakt in je hoofd, gok ik er maar op dat jij weet waar ik het nu over wil gaan hebben. Jawel, Band Aid. De band die opgericht werd in 1984 om de honger in Ethiopië tegen te gaan. Dit jaar is alweer de vierde keer dat Band Aid het lied opneemt. Laat ik ze allemaal eens even op een rijtje zetten.

1984

Het eerste lied die wij allemaal waarschijnlijk wel kennen. Niet zo heel gek aangezien dit nummer al snel de eerste plek veroverde. Het geld wat werd verdiend aan dit nummer ging naar Ethiopië waar op dat moment veel honger was.


1989

In 1989 werd het nummer opnieuw opgenomen, omdat er weer een hongersnood was uitgebroken in Ethiopië. Band Aid 2 nam daarom opnieuw het lied op.


2004

Heel wat jaren verder nam Band Aid 30 het nummer op voor Soedan, waar het op dat moment heel onrustig was. Onder andere Chris Martin (van Coldplay), Robbie Williams, Bono (van U2) en Paul McCartney deden mee met dit lied.


2014

En jawel, een paar dagen geleden bracht Band Aid 30 alweer een nieuwe single uit. Dit keer voor de Ebola bestrijding in Afrika. Onder andere Bastille, Sam Smith, Ed Sheeran, One Direction, Chris Martin (Coldplay), Emeli Sandé, Ellie Goulding en Bono (U2) delen hier aan mee.

4 opmerkingen:

  1. het origineel blijft misschien het best, maar die nieuwste vind ik ook nog wel te doen. Is wel leuk dat ze het eens door andere artiesten laten zingen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind de laatste zo mooi! Beluister hem ook echt vaak haha :) Leuke post! Liefs xx

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het origineel blijft voor mij echt het beste nummer :) de rest vind ik een beetje meh meh

    BeantwoordenVerwijderen