Over Mij

9/20/2014

Liebster Award!

De bedoeling van de Liebster Award is het ontdekken van nieuwe blogs. Je wordt genomineerd en nomineert vervolgens weer anderen. Ook geef je diegene vragen mee die ze moeten beantwoorden. Lieve Bettie, echt ontzettend bedankt dat je mij hiervoor genomineerd hebt. Ik maakte zelfs een klein vreugde dansje toen ik mijn naam op jouw blog zag. Zijn jullie benieuwd naar de blog van Bettie? Hier kun je haar blog bezoeken. En natuurlijk nomineer ook ik iemand. Maar eerst, de vragen!
1. Hoe ziet jouw ideale vakantie eruit?
Ik word echt helemaal wild als het gaat om andere culturen. Als ik in een vreemd land ben dan probeer ik uit alle hoeken en gaten informatie naar binnen te schrokken. Als ik in een ander land zit, en ik merk hoeveel het land verschilt met Nederland, dan geniet ik daar echt van. Ik vind het zo ontzettend gaaf om te zien hoe anders mensen leven, en wat hun gewoontes zijn. Daarnaast houd ik ook ontzettend veel van warmte en de zee. Dus geef mij een hotel aan de zee in een wildvreemde stad. Ik kan mij er dagen vermaken.

2. Hoe ziet jouw maandag eruit? Heb je last van dat het ook echt maandag is?
Mijn begint altijd met die vreselijke wekker die mijn slaap verstoord. Daarna is het de taak om mij in de kleren te hijsen en het ontbijt naar binnen te werken. Ja, ik heb er zeker last van dat het maandag is. Maar puur om het feit dat ik niet kan uitslapen. Natuurlijk begint elke vroege ochtend ellendig voor mij. Vroeg opstaan, moe, fietsen naar het station... Maar maandag is toch wel het vreselijkste omdat het weekend nog te ver ligt. Gelukkig hoef ik op maandag altijd maar kort naar school, en heb ik de hele middag de tijd om mij mentaal voor te bereiden op de volgende schooldag.

3.Het genântste wat je ooit hebt meegemaakt?
Een paar weken terug zat ik op school in de kantine. Het was rond half zes en ik was aan het wachten op iemand met wie ik terug naar huis zou rijden. Er zaten allemaal jongens om mij heen die daar aan het eten waren. Op een gegeven moment wilde ik opstaan van mijn stoel, maar ik bleef op een één of andere manier haken met mijn jas. En doordat ik met een redelijk snel tempo wilde opstaan, klapte ik ook erg hard terug en ik kukelde mooi half over mijn stoel heen, half over de tafel heen. En het aller ergste was: al die jongens zagen het. En een paar jongens begonnen zachtjes te lachen. Ik zei dat ze niks gezien hadden en rende die kantine uit. Ik was nog geen seconde buiten de kantine en het gelach barstte los. Ik heb nog nooit zo veel jongens zo hard horen lachen.

Nog een genânt moment van mij: vorig jaar ergens vond ik een jongen leuk. Maar mijn zusje vond het zo leuk om naar hem te sturen: ''Heee, ik vind je echt super leuk! Durfde het nooit te zeggen maar ik ben echt verlieft op je!''. Gelukkig was dit niet iets was ik ooit zou zeggen. Daarnaast schreef ze verlieft met een T. Dat zou ik nooit doen. Maar jemig, wat was dat genant. Ik kon wel door de grond zakken.

4. Wat zou jij doen met 1 miljoen euro en zou je dan ook per direct stoppen met studie/werk en waarom wel/niet?
Als ik nu het bericht zou krijgen dat ik een miljoen zou hebben gewonnen, dan zou ik dat meteen op de bank storten. Ik zit nu op de helft van mijn opleiding, dus ik zou het zonde vinden om nu te stoppen. Ook mijn baantje op de zaterdag zou ik er niet voor willen opgeven. Ik zou mijn studie gewoon afmaken, en in die toekomstige twee jaar gewoon de student uit hangen. Maar als ik eenmaal mijn diploma op zak heb, dan zou ik meteen een camper kopen en dan is het doei doei Nederland! Hallo wereld!

5.Wat wil jij nog bereiken in je leven? Wat is je levensdoel?
Ik wil sowieso de wereld zien. Dat is echt mijn hoofddoel. Culturen ontdekken, talen leren, mensen helpen. Ja, ik droom daar al heel lang over. Verder ben ik van plan om een boek uit te geven. Het liefste meerdere boeken maar laten we niet overhaasten. Mijn grootste hobby is schrijven, en ik doe dit ook al vanaf het moment dat ik een pen in mijn handen gedrukt kreeg. Daarom is het ook een droom van mij om later één van mijn verhalen uit te geven.

6. In welke film had je de hoofdrol wel willen hebben en waarom?
GREASE! Ik vind musical films echt helemaal geweldig. De vrolijkheid, het zingen en het dansen.. Echt wauw! Natuurlijk hebben we meerde musical films op deze aarde, maar Grease speelt zich af op een High School in de jaren '80. Hoe perfect wil je het hebben! Ik zie mijzelf daar al helemaal los gaan.
Maar, omdat ik niet kan zingen, nog dansen, vind ik Pirates Of The Caribbean ook wel een goede optie. Een beetje met mijn zwaard slaan en bovendien: piraat spelen (en het feit dat Johnny Depp ook de hoofdrol heeft). Pirates Of The Caribbean vind ik ook helemaal geweldig. Dus daar zou ik ook wel een hoofdrol in willen hebben. Er is niet echt een bepaalde personage die ik zou willen spelen. Dus ik ga voor mijzelf als nieuw hoofdpersonage.

7. Waar zie je jezelf over 5 jaar?
Wat ik nu steeds roep, is dat ik eerst wil reizen voordat ik fulltime wil gaan werken. Maar dit zijn dromen, en voor deze droom heb ik geld nodig. Natuurlijk geef ik er wel alles voor, en ik ben zo nu en dan wel wat aan het uitzoeken. Dus ik hoop dat ik over 5 jaar ergens in een ander land zit. Ik ben in ieder geval erg benieuwd.

8. Je favoriete eten?
Pilaf! 

9. Mooiste boek ooit die je gelezen hebt?
Ondanks ik het boek nog maar één keer gelezen heb, vind het boek Joël van Carry Slee een van de mooiste boeken die ik ooit gelezen heb. Het is echt zo'n goed en doordacht verhaal met een enorme plottwist aan het einde. Ik heb dit boek jaren geleden voor het laatst gelezen, maar het is mij altijd bij gebleven. Het is trouwens geen kinderboek, maar een Young Adult en het bevat ook wel een redelijk heftig onderwerp en het is gewoon, ja, wauw.

10. Beschrijf jouw perfecte zondag
Stiekem ben ik ontzettend blij met een regenachtige zondag. Gewoon de hele dag tijd doorbrengen op mijn kamer en een film marathon houden. Maar ook vind ik het ontzetten leuk als er familie op bezoek komt. 


Dit waren de vragen die ik gekregen heb! Nogmaals bedankt Bettie, ik vond het leuk om ze te beantwoorden. En hierbij nomineer ik Jenny en Obliviate. Hier onder vinden jullie de vragen. Veel succes!

1. Met welke (overleden) beroemdheid zou je een drankje willen drinken? En waarom?
2. Wat is de leukste droom die je ooit gehad hebt?
3. Wat doe je het liefste in je vrije tijd?
4. Welk lied is speciaal voor jou?
5. Wat is je favoriete feestdag?
6. Welke dingen heb je altijd in je tas zitten?
7. Je moet verplicht een weekje weg. Welk land zou je kiezen?
8. Wat is je favoriete tijdperk uit de geschiedenis?
9. Welk lied zit op dit moment in je hoofd?
10. Wat is je favoriete dag van de week?

3 opmerkingen:

 1. I'm in! Nu nog vragen en mensen die ik wil nomineren hihi
  XObliviate

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hihihi, graag gedaan!
  Leuk om te lezen trouwens! Joël staat ook al jaren in mijn boekenkast. Was inderdaad erg een goed boek.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk gedaan! Gefeliciteerd met je award.

  BeantwoordenVerwijderen