Over Mij

12/05/2014

Het heerlijk avondje is gekomen...


Nu de houtkachel zijn best blijft doen om zijn vuur in leven te houden, en ik hier zit te genieten met een kop warme chocolademelk terwijl de kerstboom nog nét niet in huis staat, is het vanavond zo ver. Pakjesavond. Het feest waar ieder kind, en ja, ook ik nog, al dagen op zit te wachten.

De tijd van dichten, cadeaus inpakken en geheimzinnig doen is dan ook (eindelijk) voorbij! Dichten vind ik best leuk hoor, maar zoveel in zo'n korte tijd? Liever niet... Daarnaast zit ik al een paar weken vol in de kerstsfeer. Maar vanavond maak ik er nog een gezellig avondje van, en dan is het tijd voor kerst!

De reden waarom wij ieder jaar nog volop Sinterklaas vieren, is omdat ik nog een jonger broertje heb. Hij gelooft nu al twee jaar niet meer, maar ook hij verdient op die jonge leeftijd natuurlijk nog een leuk Sinterklaasfeest. Dus ja, sinds een paar jaar trekken wij lootjes. Suprises, gedichten, alles wordt erbij gehaald. Maar dit jaar heb ik het lekker bij de gedichten gehouden. Gelukkig is de Sinterklaas avond hier altijd erg gezellig. De hapjes worden op tafel gegooid en het dobbelspel wat we elk jaar spelen bepaalt wanneer er een cadeau uit de zak gehaald mag worden. Meestal sluiten we de film af met een leuke film zoals Alles Is Liefde of Het Grote Sinterklaasverhaal. Deze laatste film raad ik trouwens iedereen aan. Het is een geweldige filmVieren jullie ook Sinterklaas? En wat zijn jullie plannen?

2 opmerkingen:

  1. fijne sinterklaas jij! Ik vier het niet meer, daarom kijk ik alleen maar meer naar kerst uit!

    BeantwoordenVerwijderen