Over Mij

12/06/2014

Wish List: Books


Van boeken kan ik nooit genoeg krijgen. En ondanks mijn verzameling het afgelopen jaar verdrievoudigd is, blijf ik maar nieuwe boeken kopen. Nu heb ik ook nog zat boeken in de kast liggen die ik nog moet lezen omdat ik daar nog niet aan toe gekomen ben, maar dat betekent niet dat ik mijn boeken-koop verslaving stil laat staan. Nee, er zijn nog zoveel boeken die ik nog wil lezen.


Hart van Inkt
Meggie is dol op verhalen en op boeken, net als haar vader Mo. Toch heeft Mo nooit iets willen voorlezen, in al die lange jaren sinds Meggies moeder op een raadselachtige manier is verdwenen. Op een nacht klopt er een vreemde figuur bij ze aan. Hij komt ze waarschuwen voor een nietsontziende schurk die achter Mo aan zit, en achter een bijzonder boek dat Mo in handen heeft: Hart van inkt. Meggie heeft dat boek nog nooit gezien. Nu moet Mo zijn dochter wel zijn grote geheim vertellen, en haar uitleggen waarom hij nooit meer wil voorlezen. Mo blijkt in levensgevaar te zijn, en samen slaan Mo en Meggie op de vlucht.! 

Boven aan mijn lijst staat het boek Hart van Inkt. Een paar dagen terug had ik het eerste stuk van de film van dit boek gezien, en ik was aardig enthousiast. Toen ik op het internet ben gaan rondzoeken zag ik dat veel mensen de film drie keer niks vonden, en het boek juist geweldig. Hierdoor werd ik nog enthousiaster en daarom moet ik dit boek maar binnenkort in huis gaan halen


Vrees me
Niemand weet waarom de aanraking van Juliette dodelijk is, maar Het Herstel heeft grootse plannen met haar. Ze willen haar gebruiken als wapen in hun strijd voor een alleenheerschappij. 
Maar Juliette heeft haar eigen plannen. Ze vindt voor het eerst in haar leven de kracht om terug te vechten, en om aan een toekomst te denken met de jongen van wie ze dacht dat ze hem voor altijd kwijt was.

Via via heb ik goede verhalen over dit boek gehoord. Als ik aan iemand vroeg of ze nog een leuke suggestie hadden voor een boek die ik nog niet gelezen had, kwam deze steeds naar voren. Ik weet totaal niet wat ik van dit boek kan verwachten, maar hij lijkt mij erg spannend.


Doctor Sleep
Het jongetje Danny Torrance is inmiddels Dan, een man die decennialang heeft rondgezworven in een poging te ontsnappen aan zijn vaders erfenis van angst, alcoholisme en geweld. Nu gebruikt hij zijn gave voor stervensbegeleiding... ze noemen hem Dr. Sleep. Dan ontmoet hij Abra Stone, een twaalfjarig meisje met de helderste Shining ooit. Maar haar gave trekt een bende paranormaal begaafden aan. Ze lijken onschuldig - oud en rondrijdend in hun campers - maar de leden van de Ware Knoop voeden zich met de energie van kinderen als Abra. Dan moet vechten voor Abra's leven.

Waarom ik dit boek zo graag wil lezen, is omdat (behalve Stephen King een van mijn favoriete schrijvers is) dit het vervolg is op The Shining. Ik was ook helemaal enthousiast toen dit boek in de winkels lag, maar tot op de dag van vandaag heb ik het boek nog niet gekocht.


Wacht op mij
Het is twee jaar na het ongeluk dat Mia's leven in een klap veranderde. Adam en Mia hebben elkaar uit het oog verloren en leiden ieder hun eigen leven. Adam en zijn band zijn inmiddels doorgebroken, maar hij kan de roem niet aan. Aan de vooravond van hun wereldtournee is Adam in New York. Alleen en nerveus komt hij daar onverwachts Mia weer tegen…

Het boek Wacht op Mij is het vervolg van het boek Als Ik Blijf (If I Stay). En natuurlijk, als je het eerste deel gelezen hebt, dan moet het tweede deel natuurlijk ook gelezen worden. Dat is de hoofdreden waarom ik dit boek zo graag wil lezen. Ondanks dat ik het eerste deel best ingewikkeld vond, ontvang ik deze graag in huis.

Tot zo ver de boeken die ik nog graag wil lezen. Misschien hebben jullie nog leuke idee├źn voor mij om dit lijstje verder aan te vullen? Ik hoor het graag.


5 opmerkingen:

 1. Vrees Me, is echt ge-wel-dig! Snel maar eens kopen dus!
  Liefs,

  www.blamethefireworks.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke wishlist, ilse!! Where she went/ wacht op mij heb ik net uitgelezen! Wel leuk boek!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je maakt me nieuwsgierig naar 'Als ik blijf' en 'Wacht op mij'! Het enige boek dat ik nu aan het lezen ben, is het 'Blogboek' van Kelly Deriemaeker dat ik voor sinterklaas heb gehad. Leuk en vrolijk boek over het bloggen met allerlei tips! Ook zeker een aanrader :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vrees me is geweldig!! Als ik blijf vind ik wat tegenvallen

  BeantwoordenVerwijderen