Over Mij

12/24/2014

Kerstmarkt in KeulenVorige week ben ik naar Keulen gegaan om daar de kerstmarkt te bezoeken. Nu heb ik wel vaker een kerstmarkt bezocht, en ook een paar in Duitsland zelf, maar naar Keulen was ik toch altijd wel heel benieuwd. En het viel ook absoluut niet tegen! In tegendeel, het was geweldig!

Om 6;34 precies (ja ik zet mijn wekker op onmogelijke tijden) begon mijn dagje. Snel de kleren aan, het ontbijt naar binnen werken en om zeven uur zat ik alweer met mijn moeder en twee tante's richting Zwolle, waar we op moesten stappen. Het was hartstikke koud, en het duurde eventjes voordat de bus kwam, maar toen zaten we eindelijk in de warme bus. Om 11;00 waren we er dan eindelijk, wij waren in Keulen.

Je zal denken dat de kerstmarkt je al van ver af tegemoed zou komen. Veel lampjes en de geur van Glüwein, zoals ik al eerder ontdekt had in Münster, maar helaas. Wij merkten de kerstmarkt pas op toen wij er drie meter van af stonden, zo druk was het. Dus het werd achteraan sluiten in een rij, en met een slakkentempo gingen we langs de kraampjes.De kraampjes waren geweldig. Ze waren zo mooi versierd en bij elk plein werd ik wel weer overdonderd door nog mooiere kraampjes. Wat wel jammer was, was dat ik er vooral overdag was. De lampjes stonden wel aan, maar veel kon je er niet pas zien. Pas de terug weg werd het een beetje schemerig, en was het pas echt te zien hoe ongelovelijk mooi alles wel niet was.


Na onze eerdere ervaring van de 'drukkere' kerstmarkten besloten we maar om wat vroeger te eten. Dus rond een uur of vier stonden wij al bij een kraampje waar grote stukken vlees van een nog groter stuk vlees werden afgesneden en op een klein broodje geserveerd werden. Een flinke kwak honing-mosterd saus erover en ik was tevreden, op de dorst de uren erna te zwijgen. En behalve de kerstmark is Keulen zelf ook een prima stad waar je je uren vermaken kunt! Ik denk dat ik er van het zomer ook maar eens naartoe reis om er uitgebreid te shoppen.

Om half zes moesten wij terug zijn bij de bus. En daarvoor moesten wij eerst een stukje met een speciale pannelbus die ons naar de parkeerplek zou brengen. Er werd gewaarschuwd dat het aardig druk kon zijn, dus dat wij maar beter wat eerder terug konden gaan. Ze hadden groot gelijk, en dat zeg ik, ervaren ov-studentreiziger wie elke dag in een bus gepropt wordt samen met nog een paar honderd studenten. Nee, de pannelbus was vreselijk. Schreeuwende moeder, huilende kinderen.. Wauw, ik werd er serieus bang van. Maar goed, we kwamen iets later dan verwacht bij onze bus aan, en maakten ons klaar voor de vier uur durige terugreis terug naar Zwolle, met file meegerekent natuurlijk.

Keulen was geweldig! Door de drukte kijk je al snel doorheen, en natuulijk zijn we allemaal wel wat gewend. Ik raad Keulen daarom ook aan als je écht niet weet naar welke kerstmarkt je wilt. Ik heb mij er prima vermaakt!

7 opmerkingen:

 1. Wat een leuke foto's! Keulen lijkt me een geweldige stad om heen te gaan.

  Alvast een fijne kerst :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben niet de enige dus die op de gekste tijden mijn wekker zet. Wat fijn om te weten. Ziet er wel tof uit zeg. Kerstmarkten zijn sowieso super leuk

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat gaaf! Op je foto's ziet Keulen eruit als een weerspiegeling van het woord Kerst, hihi! Ik zou dolgraag een keer de kerstmarkt bezoeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh wat ziet het er zo gezellig uit! Liefs, X

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat ziet er supergezellig uit zeg! Mooie foto's!

  BeantwoordenVerwijderen