Over Mij

2/14/2015

Hé, dat klinkt wel lekkerVroeger plaatste ik elke maandag een liedje op mijn blog waar ik op dat moment veel naar luisterde. Inmiddels ben ik daar mee gestopt aangezien een blog bijhouden niet mijn sterkste vak is. Maar het leek mij leuk om dit toch maar eens een beetje bij te houden. Veel luisterplezier!


Dit lied van Bastille is eigenlijk een lied wat ik al best wel lang ken, maar altijd een beetje 'meh' vond. Een paar dagen terug besloot ik toch maar eens te kijken waarom mensen dit lied nou zo leuk vinden, en ergens klonk het opeens wel lekker. Nu staat hij dagelijks op replay.


Aangezien ik naar het concert ga naar Kensington, besloot ik maar wat meer liedjes van deze band op te zoeken. Ik heb lang getwijfeld of ik wel of niet naar het concert zou gaan. Dit omdat het voor mij een nog aardig onbekende band was. Maar ik ben blij dat ik de keuze heb gemaakt om wel te gaan. Ik krijg geen genoeg van hun liedjes!


De laatste tijd luister ik best veel covers. Het lied Hero van The Family of the Year kende ik via deze cover. En ik blijf er bij: deze cover blijft honderd keer mooier dan het orgineel.


Dit lied is voor mij het lied waar ik al een paar jaar bewust afstand van neem omdat ik niet wil dat dit in mijn ogen een 'zucht, daar is ie weer' lied komt. Potver, wat kan ik genieten van dit lied. En gelukkig komt dit lied bijna letterlijk twee keer per dag op radio Veronica. En je favoriete lied spontaan op de radio horen verschijnen is natuurlijk het beste wat je kan overkomen.


Ook dit is een typisch lied wat ik al twee jaar non stop luister. En ik maar denken dat ik snel liedjes zat ben. Ik vond het ook super leuk dat ik dit lied hoorde tijdens The Fault In Our Stars. Wat moest ik mij inhouden om mijn innerlijke hipster niet te laten zien aan de gehele bioscoop door te roepen dat ik dit lied al veel langer kende.


Tja, hoe kon het ook niet. Uptown Funk wordt inmiddels al helemaal plat gedraait door mij. Maar zo gek vind ik dat niet. Want wanneer ik ook maar in een stemming zit wat verre weg ligt van positief, waait dat in één keer om als dit lied door mijn oren dreunt.


Ik ben toch wel een hele erge fan van Guns 'n Roses. En ja, deze week stond dit lied weer in de schijnwerpers. In mijn ogen blijft het een van de beste covers ooit. Ik vind het echt een prachtig lied.


Heb jij ook een favoriet lied? Ik ben erg benieuwd!

5 opmerkingen:

  1. Leuk artikel! Ik vind eigenlijk heel veel liedjes wel leuk :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ah Bastille, mijn guilty pleasure <3 leuke blog heb je (& goeie muzieksmaak hihi)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. oh steeds als ik m83 hoor in divergnent of tfios krijg ik helemaal kippenvel en alles :'D

    BeantwoordenVerwijderen