Over Mij

4/27/2015

HAPPY KINGSDAY!Het is weer 30 -o wacht- 27 april! (Ja een hele grote fout die ik maakte de afgelopen dagen door te roepen wat iedereen 30 april ging doen). Het in Koningsdag! En Koningsdag betekend in Nederland dat de vlaggetjes op de wangen gesmeerd moeten worden en de oranje kleding uit de kast moet worden gehaald. Want ja, de koning is jarig!

Voor mij bestaat Koningsdag vooral uit de rommelmarkt bezoeken op het feestterrein hier in het dorp. Niet alleen dat. Ook is daar ieder jaar weer een bandje te vinden en zit ik daar samen met mijn dorpsgenoten zuchtend voor ons uit te kijken omdat vrijwel iedereen een kater heeft. Dan hebben we ook nog het spectacele trekker-hindernis waar zowat alle jongens uit mijn dorp proberen een hindernis te doen met hun trekker, en waar je honderd keer op een dag hoort: ''mag ik jouw trekker lenen!?''. Hoera voor een boerendorp. Maar, het is wel hartstikke gezellig!

27 April is niet alleen de verjaardag van onze eigen Willem Alexander, maar ook de verjaardag van mijn zusje. En dat is best wel nieuw om een verjaardag te vieren op een feestdag. Vorig jaar was dit trouwens hartstikke leuk. De hele familie kwam in het oranje op visite. Wat alleen wel een nadeel is, is dat de hele familie verspreid over de hele dag komt (dit dus omdat iedereen eigenlijk eerst naar de rommelmarkt wilt). Maar goed, vanmiddag ben ik maar op één plek te vinden en dat is op het feestterrein.

Op dit moment is het nog heerlijk rustig hier. De tv staat aan en ik ben (zoals elk jaar) weer de enigste die Koningsdag op de tv volgt. Ik vind het zo leuk dat de drie prinsesjes er nu bij lopen! En wat is Alexia (ik gok dat het Alexia is, ik bedoel dus het middelste meisje) een mooi meisje. Alle drie trouwens hoor!

Hoe gaan jullie Koningsdag vieren vandaag? Gaan jullie er op uit of blijven jullie vandaag op de bank?

1 opmerking: