Over Mij

4/01/2015

Tag: Furry Friend TagEen paar dagen terug kwam ik een hele leuke tag tegen! De Furry Friend Tag. Dit is een tag die om jou en jouw huisdier draait. Door middel van negen vragen ga ik jullie voorstellen aan mijn lieve poezelbeest: Lobke.

Wat is de naam van je huisdier?
Lobke

Wat voor soort dier is het en welk ras?
Lobke is een vrouwtjes poes. Ze is een lapjeskat/schildpad kat.

Hoe lang heb je je huisdier al?
Rond Augustus/September wordt ze twee jaar

Hoe kom je aan je huisdier?
Wij hebben Lobke gevonden aan de kant van de weg. Een zwerfkatje dus. Wel vaker vinden we jonge katten aan de kant van de weg. Dit kunnen of boerderijkatten zijn, maar meestal zijn dit toch echt kittens die gedumpt zijn. Normaal hebben de boerderijen hier in de buurt wel plek voor een gevonden kitten, maar toch hielden we Lobke. Mijn zusje had haar gevonden toen ze samen met mijn neefje met de hond aan het lopen was.


Hoe oud is je huisdier?
Zoals ik net al zei, denken wij dat Lobke rond augustus/september 2013 geboren is. Ze is dus anderhalf jaar oud.

Wat voor karakter eigenschappen heeft je huisdier?
Lobke houdt enorm veel van mensen (geen kinderen). De hele dag door is ze buiten aan het struinen, maar 's avonds klimt ze toch graag bij je op schoot. Ze zoekt mij en anderen ook altijd op, of ik nu buiten of binnen ben. Ook is ze heel erg speels en wanneer ik op de bank zit, kan ze soms zomaar mijn hand gaan aanvallen. Of als ik aan het lopen ben, rent ze keihard op mij af en springt ze vervolgens weer weg. Ook zit ze graag op je schouder. Als je haar optilt dan klimt ze meteen op je schouders. En als je met haar op de stoel zit, moeten haar pootjes altijd over de leuning hangen.

Wat zijn uitterlijke kenmerken van je huisdier?
Naast dat ze een lapjeskat is, heeft ze ook groene, slangenogen. Die ogen worden alleen 'rond' wanneer ze zich ergens op focust. Ook heeft ze erg lange benen, en is ze verder erg klein.

Wat is er zo grappig aan de persoonlijkheid van je huisdier?
Lobke lijkt precies te weten wie er wel en wie er niet in is voor een speeluurtje. Onze oudere kater, Max, moet niks van haar hebben. En juist hij is altijd het slachtoffer. Wanneer Max ligt te slapen grijpt Lobke vaak naar zijn staart, of volgt ze hem en duikt ze weg als hij omkijkt. Dit doet ze trouwens ook heel erg bij mensen. Maar ze is ook heel erg lief, als ik bijvoorbeeld naar bed ga, en zij is in mijn kamer, dan moet ze persé naast mij onder de dekens liggen.


Hoe belangrijk is de band die je hebt met je huisdier?
Heel belangrijk. Lobke is zo'n lekker knuffelbeest en ik kan altijd wel lachen om alles wat zij doet. Het is toch een beetje je familie, en zo beschouw ik haar ook.

Wat zijn je favoriete herinneringen die je hebt gehad met je huisdier?
Het moment dat we haar vonden blijft mij altijd bij. Ook weet ik nog heel goed dat Lobke als kitten in een boom klom, en altijd in een verlaten vogelnestje ging liggen. Daar is ze toen een keer uitgevallen (net toen ik een foto maakte). Thuis hebben wij ook kippen, en het verbaast mij toch dat Lobke zonder moeite dat hok in klimt om te jagen op de vogels die daar wel eens in vliegen. (We hebben een groots ras kippen die ruim een keer zo groot als Lobke zijn).

Welke koosnaampjes geef jij aan je huisdieren?
Poes, Loppie, Poezelbeest, Poezie.

1 opmerking: