Over Mij

5/04/2015

FILM: LOVE, ROSIEEen film om bij weg te zwijmelen, ik overdrijf niet. Al eerder had ik goede verhalen over deze film gehoord. Eigenlijk was ik bij het feit dat Lily Collins en Sam Claflin de hoofdrol speelden al verkocht. De romantische filmkomedie kwam uit in oktober 2014. Maar pas nu merk ik dat de film in Nederland een beetje 'ontdekt' wordt. En dat is natuurlijk begrijpelijk!

De film is gebasseerd op het boek Where Rainbows Ends van de Ierse schrijfster Cecelia Ahern. Ze is ook wel bekend als de schrijfster (en inmiddels verfilmde) boek PS. I Love You. De film gaat over (natuurlijk) Rosie Dunne en Alex Stewart. De twee zijn al sinds hun kindertijd beste vrienden. Ze zijn duidelijk bestemd voor elkaar maar door verschillende keuzes en misverstanden raken ze elkaar toch steeds weer kwijt. Je ziet hoe de twee door de loop van de jaren veranderen. Zo gaat Alex studeren in Amerika terwijl Rosie ongewenst zwanger raakt. De twee kunnen alleen niet zonder elkaar en zo zie je hoe de twee elkaar steeds weer opzoeken.

Ik vond de film geweldig! Het gaf heerlijk vermaak, vooral omdat de film vol leuke humor zit. Rosie is maar een onhandig meisje en weet zichzelf in honderden ongemakkelijke situaties te werken. Zo zegt een vriendin van haar ook: ''It is so great having you as a friend. I mean, every time something goes wrong in my life, all I got to do is look at yours and it puts everything into perspective.”.

Love, Rosie zou ik niet zo snel beschrijven als een standaard romantische film. Nee, het is veel meer dan dat. Naast het feit dat twee mensen die overduidelijk helemaal verliefd op elkaar zijn steeds weer proberen bij elkaar te komen, gaat de film ook heel erg op in de familie van Rosie. En dat vond ik ook heel leuk om te zien. Doordat je ook ziet wat voor relatie ze heeft met haar ouders en haar dochter, dat zet je meteen een stuk dichter bij het personage

Ik geef de film een 8/10 en raad deze film ook iedereen aan! Het is een leuke film om te kijken als je een avondje niks te doen hebt. Maar ook als je een leuke film zoekt om te kijken met een paar vriendinnen! Twijfel je nog steeds? Bekijk dan hier even snel de trailer!

6 opmerkingen:

 1. Deze film vond ik zo leuk! Echt een schattig verhaal. En Lily Collins <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar sluit ik mij helemaal bij aan! (En Sam Claflin <3 haha)

   Verwijderen
 2. Ik heb hem in de bioscoop gezien en vind hem zo lief. Het enige jammere eraan vond ik dat je ze niet echt ouder ziet worden terwijl er wel wat jaren overheen gaan. Ik ga hem binnenkort weer is kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lijkt me een mooie film! Ik houd niet zo van een doorsnee romantische komedie, maar dit klinkt goed :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vond hem erg leuk terwijl ik meestal niet zo van dit soort films houd. Maar dit is zeker een aanrader.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh goeie tip! Deze ga ik ook kijken!

  BeantwoordenVerwijderen