Over Mij

5/06/2015

5 MEI | BEVRIJDINGSDAG!Oké, inmiddels is het 6 mei en ben ik een dag te laat met het posten van dit artikel. Gister ochtend had ik nog 'snel' even iets geschreven voordat ik zou genieten van het o-zo zonnige bevrijdingsdag. Maar ik ben uiteindelijk het vergeten te plaatsen en helaas, daar ging al mijn werk in vlammen op. Wederom weer mijn eigen stomme fout. Daarom plaats ik het artikel vandaag! 5 mei was geweldig, en ik heb mij erg vermaakt.

Op 5 mei vieren we in Nederland Bevrijdingsdag. Inmiddels is het alweer zeventig jaar geleden dat Nederland bevrijd werd en de Tweede Wereldoorlog beëndigd werd. Op 5 mei staan we niet alleen stil bij de bevrijding van ons land, maar staan we ook stil bij de waarde van vrijheid. Voor ons is vrijheid zo normaal en vanzelfsprekend, terwijl er miljoenen mensen zijn in deze wereld die alleen maar van vrijheid kunnen dromen. Ik vind het ontzettend goed dat er voor de vrijheid een dag is zodat wij er bij stil kunnen staan en ons kunnen beseffen hoe blij wij eigenlijk mogen zijn met zoveel vrijheid die wij hebben in dit land.

Veel mensen vieren op 5 mei feest. Zo brengen veel mensen een bezoekje aan een Bevrijdingsfestival. Normaal ben ik daar ook altijd te vinden, maar door het slechte weer besloten we om maar niet die kant op te gaan. Alsnog heb ik een hele gezellig dag gehad. Met de groep vrienden waarmee ik die kant zou opgaan, heb ik gezellig een filmpje gekeken en diezelfde avond zijn we wezen wokken. Wat eigenlijk een heel spontaan uitje was. Maar het was hartstikke gezellig. Natuurlijk vind ik het stiekem nog wel heel erg jammer dat we het festival niet bezocht hebben. Er kwamen namelijk een paar artiesten die ik eigenlijk niet wilde missen (onder andere de Handsome Poets) maar goed, ik heb mij er zo langzamerhand overheen gezet.

Het weer was hier trouwens verschrikkelijk. Rond het middaguur begon het te onweren en te regenen, en de regen stopte pas rond de avond. Dus misschien was het maar beter om niet richting het bevrijdingsfestival te gaan. Via de radio hoorde ik ook al dat het weer daar ook goed mis was.

Wat hebben jullie op 5 mei gedaan? Hebben jullie het er nog op gewaagd om richting een festival te gaan, of besloten jullie toch maar thuis te blijven (of iets heel anders natuurlijk).

1 opmerking:

  1. Ik heb gisteren gewerkt op Bevrijdinspop Haarlem! Het was een uur stil gelegd maar dasrna was het heel leuk!

    BeantwoordenVerwijderen