Over Mij

10/12/2015

IK GING EVEN NAAR AKKRUM!Vandaag was weer een typische ''heuheu wtf Ilse wat doe je'' - dag. Ik heb vaker van die dagen. Correctie: ik heb té vaak van die dagen. Het zijn een beetje van die dagen waarbij ik gewoon geen idee heb wat ik nu allemaal aan het doen ben. Doen en er niet bij na denken, dat pakt niet altijd zo heel verkeerd uit hoor! Maar eh.. Bij mij is het meestal zo dat ik, voordat ik het weet, ineens in Akkrum sta. Tja, dat overkomt iedereen wel eens toch?

Wat was er nu aan de hand. Nou, vandaag was mijn vader jarig én ik was vrij én ik was vergeten een cadeau te kopen. Daarbij had ik (gelukkig) ook niet tegen mijn ouders gezegd dat ik vrij was. Dus vanochtend schoot ik geschrokken wakker en bedacht mij meteen: ''shit, ik heb niks voor paps.''. Dus ik met mijn goede gedrag om acht uur uit bed gestapt en gelukkig waren mijn ouders met de hond aan het lopen. Ik had wat koekjes in mijn tas gegooid en mijn laptop in mijn tas gedaan. Want ja, ik had een soort van plan bedacht. Ik ging gewoon zeggen dat ik naar school ging, maar ondertussen ging ik gewoon op wereld (ha) reis!

Dat pakte iets anders uit. Ik wilde namelijk én vroeg thuis zijn én een cadeau kopen. Mijn eerste idee was daarom ook: naar Almere gaan. Want ik weet dat wanneer ik daar aan kom, er vijf minuten later weer een trein terug gaat. Een super idee leek mij dat. Dan had ik er twee uur reistijd (heen en terug) opzitten en kon ik in mijn eigen stad nog even een cadeau kopen. Dan leek het net alsof ik naar school geweest was en dat ik al lang een cadeau gekocht had! Maar ja, toen besefte ik mij ineens dat ik het eerste stuk misschien wel mensen tegen kon komen die ik ken en die dus naar school moesten. Want hoe leg je uit dat je 'even' naar Almere gaat omdat je vergeten bent een cadeau voor je pa te kopen. Toen ik hier achter kwam zat ik al in de bus, en moest snel een plan B verzinnen.

Terwijl ik op het station stond zag ik daar heel toevallig de trein naar Leeuwarden ging! En ja, ik ken niemand die vanaf mijn stad naar Leeuwarden gaat. De laatste keer dat ik in de trein naar Leeuwarden zat, deelde ik de trein met vijf anderen. Dus dit leek mij aardig 'safe'. Leeuwarden werd mijn plan B. Ik stapte die trein in en zocht uit of ik lang moest wachten wanneer ik in Leeuwarden was. Een half uur, dat duurde mij misschien toch wel een beetje te lang. Dus plan B kreeg een plan C: overstappunt: Akkrum!

Nou ik heb genoten hoor. Heb de treinreis lekker kunnen schrijven in de o-zo-drukke trein (alleen de terugweg zat er iemand in mijn coupé). In Akkrum moest ik tien minuten wachten en ja sorry, maar ik dacht dat Akkrum veel groter was. Het station was nog kleiner dan het station in mijn stad (en dat is al ongelooflijk klein). In ieder geval, iets meer dan een uurtje later was ik weer terug in mijn stad. Wel wat vroeger ja, maar dan had ik in ieder geval nog genoeg tijd om de stad af te struinen naar een leuk cadeau. En die heb ik gevonden. Pa en ma waren wel een beetje verbaast waarom ik zo vroeg terug was, maar ja. Ik had maar twee lesuurtjes vandaag :)

1 opmerking:

  1. Ik vind dit echt een tof verhaal ! Mij overkomen zulke dingen nou nooit (helaas)

    BeantwoordenVerwijderen