Over Mij

3/25/2014

Met mijn mooie haren

Ik hoor zo ontzettend vaak van mensen: ''Goh, wat heb jij mooi haar.''. O ja, dank u wel mevrouw. Maar dat zegt u ook alleen maar uit beleefdheid. Al denk ik dat oude mensen dit meestal wel menen. Uit ervaring weet ik dat oudere mensen nogal eh... Eerlijk zijn. In ieder geval. Ik zou zo graag iets leuks met mijn haar willen doen. Maar het probleem is, ik kan het niet!

Het wil mij echt nooit lukken. Vlechten, knotjes.. Zelfs een simpele staart is al te moeilijk voor mij. Elke ochtend is het weer een gevecht tussen mij en mijn haar. Meestal stijl ik het gewoon, maar dat ik echt enorm veel werk aangezien ik best veel slag in mijn haar heb. En ja, dan komt natuurlijk het moeilijkste moment: op de fiets, tegen de wind in, naar de bus. Zit eindelijk je haar een beetje normaal, is al dat werk voor niets geweest. Zonde, zonde zonde.

Het lijkt mij gewoon zo gaaf om iets cools te kunnen met mijn haar. Een vissengraat, invlechten... Je hebt zo veel mogelijkheden met dat lange haar van mij. Maar niks blijft zitten, hoe hard ik het ook probeer. Soms struin ik Youtube eindeloos lang af om iets 'simpels' te zoeken. En zodra ik dat eindelijk gevonden heb, krijg ik het altijd weer voor elkaar om het te laten mislukken.

Dus elke dag is simpel voor mij. Ik stijl het en gooi er wat hairspray in. En als ik om school kom, is het nog erger dan als ik uit bed stap. Ook gebruik ik veel mouse. Want dat maakte de laagjes levendiger en je haar krijgt dan een volume boost. Tenminste, dat staat op het product. Maar dat werkt niet bij mij hoor. Ja, voor tien minuten misschien. Maar daarna is alles al weer uitgezakt. Erg jammer. Wie komt mij het goede product aanwijzen?

1 opmerking:

  1. Dit is zo herkenbaar. Ik heb dik en lang haar en het klit super snel. Voor een knot is het te zwaar en krullen zakken vaak uit, met een visgraat vlecht ben ik een half uur bezig en invlechten kan ik niet. Ik houd het bij een zij-vlecht en een hoge ponytail (paardenstaart klinkt niet fancy genoeg) :") Je schrijft trouwens echt leuk!

    BeantwoordenVerwijderen