Over Mij

1/16/2015

Zeventien

Vanmorgen werd ik wakker en besefte ik vrijwel meteen wat voor dag het was. Zestien januari, de dag voor mijn verjaardag. De laatste dag als zeventien jarige. De laatste dag als kind zijnde, de laatste dag van nog alles moeten maar nog niks mogen. Morgen ben ik volwassen, en de deuren naar het o zo geweldige leven van de volwassenheid gaan dan ook voor mij open.

Ik weet nog zo goed toen ik tien jaar werd. Ik denk dat dit ook de verjaardag is dat mij altijd zo blij blijven. Ik vond het idee dat ik nu eindelijk een 'tiener' was geweldig. Mijn leeftijd bevatte niet langer slechts een zielig cijfertje, nu stonden er twee cijfers! Ik zat in groep zes, had met mijn moeder een dag van tevoren bier gemaakt (ofterwijl, kaasknabbels met een laagje popcorn in een bekertje) om op school te gaan trakteren. Het was een geweldige dag.

Nu is dat alweer acht jaar geleden. Aan de ene kant voelt dat inderdaad ontzettend lang geleden, maar aan de andere kant ook totaal niet. Vroeger, toen ik een jaar of zeven/acht was. Vond ik achttien heel oud. In mijn dagboek schreef wel eens hoe ik dacht dat mijn leven er dan uit zou zien. Nou, ik stel mijn jongere ik flink teleur. Dat autorijbewijs is er nog niet, die man is er nog niet, en die trouwplannen zijn er ook nog niet.

Trouwens, er liggen hier nog allemaal brieven die ik moet lezen aangezien ik bijna achttien ben. De laatste maanden heb ik er wel honderd ontvangen en bijna allemaal bevatten ze dezelfde inhoud. Nee, ik snap er niks meer van. Het enige waar ik tot nu toe nog op uit kijk is dat ik eindelijk gratis met het ov kan reizen en geen klauwen met geld hoef te betalen. Daarnaast heb ik ook dan eindelijk stemrecht en ja daar kan ik van genieten.

Nog even mijn laatste ontbijt naar binnen werken als zeventien jarige, dan nog even voor de laatste keer een bezoekje brengen aan de tandarts als zeventien jarige, en daarna nog allemaal dingen doen waar ik als achttien jarige straks geen recht meer op heb (wat nogal geheel kleinschalig is). 

Groetjes,

Een zeventien jarige met nog een laatste zeventien jarige selfie


1 opmerking: