Over Mij

2/02/2015

Niet zo heel meisje-meisje


Al hoewel ik best wel heel erg geniet van het feit dat ik een meisje ben, zijn er vaak genoeg momenten dat het leven als een jongen mij een stuk makkelijker lijkt. Daarnaast zijn er nog altijd van die kleine dingetjes wat ik als meisje gewoon niet kan. Van die vervelende, kleine struggles.

- Mijn nagels lakken
Altijd wanneer het moment daar is wanneer mijn nagels lang genoeg zijn om nagellak op te smeren (hoogstens twee/drie keer per jaar) vergeet ik altijd even dat ik gewoon geen nagels kan lakken. En dan ook echt gewoon helemaal niet. Alles komt ernaast, en zelfs de voorkant van mijn vingers zijn na afloop net zo gekleurd als mijn nagels zelf.

- Het oprollen van een mouw
Ja, je ziet het eigenlijk wel overal. Meisjes met van die keurig opgerolde mouwtjes. Het staat super leuk, en daarom probeer ik dit regelmatig eens bij mijn blousjes. Geen goed idee dus. Het ziet er gewoon niet uit! Heel soms heb ik het geluk dat wanneer ik een blousje koop, de mouwen al opgerold zijn. Maarja, na een keer wassen is dat er ook alweer uit.

- Iets leuks doen met mijn haar
Eh, ja. Ik kan een staart maken en ik kan invlechten. Oké, op dat laatste ben ik best wel heel erg trots. Maar meer kan ik ook gewoon niet. Nu heb ik van dat geweldige haar met laagjes waarbij je honderdduizend speldjes voor nodig hebt, wil je iets leuks maken. Zelfs voor een simpele vlecht moet ik alles vast zetten. En ik ben al zo'n ramp met speldjes, dus ook dit is gewoon niet mogelijk.

- Op hakken lopen
Eerste en tweede kerstdag zijn de enigste twee dagen in het jaar dat je mij op hakken zult zien. En ik voel mij dan net een idioot. Maar ik moet wel, een leuk rokje met panty zonder hakken tijdens kerst... Eh nee. Al hoewel, nu heb ik een maandje terug aardige awesome schoenen gekocht met wel vier centimeter hak!

- Het op doen van make-up
Ik kan mascara op mijn wimpers smeren en na veel oefenen kan ik nu eindelijk ook een normale streep eyeliner zetten. En tot zo ver dus mijn make-up look. Ooit droeg ik ook foundation maar na al die puisten die je daar van krijgt, besloot ik daar maar mee te stoppen. Ik draag dus weinig make-up, en toch heb ik aardig wat, onder andere ook wat leuke lippenstift enzo. Maar ik krijg het gewoon niet netjes op. En trouwens, als ik ooit lippenstift of iets in die richting draag, krijg ik het altijd weer voor elkaar om het uit te vegen.


Jupp, ik ben het voorbeeld van het meisje zijn maar het stiekem toch niet helemáál kunnen. Maar goed, ik doe al jaren mijn best om het te leren. En misschien is ooit het moment daar, dat ik wel wat leuks met mijn haar kan doen, en wel een mouwtje kan oprollen.

4 opmerkingen:

 1. Hahaha ik heb gelachen om dit artikel! Leuk leuk! En heel herkenbaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hahaha wat een ontzettend leuk artikel! Gelukkig vallen al die dingen te leren is ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hahaha ik heb echt gelachen om dit artikel, super leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel herkenbaar! Leuke artikel, haha.

  BeantwoordenVerwijderen