Over Mij

4/05/2015

Happy Easter!Ja hoor, het is weer Pasen. Als ik aan Pasen denk, dan denk ik toch meteen aan het typische commerciële beeld. De paaseieren, konijnen, de buitenlucht, kuikens en andere jonge dieren. Maar eigenlijk hangt het allemaal om het idee heen waar ik echt aan denk wat Pasen betreft: Het nieuwe leven.

Tegenwoordig viert iedereen Pasen op een andere manier en met een andere betekenis. Nu is Pasen een Christelijk feest maar ik vind het toch mooi om te zien hoe iedereen zich er toch mee bezig houdt. Het gezellig samen zijn met familie of vrienden en een beetje borrelen. Eigenlijk lijkt het net Kerst, maar dan anders.

Nu zei ik net ook al dat ik snel aan het typische commerciële beeld denk als ik aan Pasen denk. Vooral vroeger speelde de paashaas daarbij een hele grote rol. De haas zou rond Pasen eitjes verstoppen. Waar dit nou vandaan komt? Vroeger vertelde men aan kinderen dat de paashaas alleen langs zou komen als jij je goed gedroeg. Wat je weer kan vergelijken met Sinterklaas. Ik vond het erg grappig toen ik dit laatst las.

Zelf ben ik een groot fan van Pasen. Eerste paasdag zit er nu al bijna op maar gelukkig is er morgen nog een dag. En daarbij wil ik jullie allemaal een gelukkig Paasfeest toe wensen!

1 opmerking: