Over Mij

11/10/2015

Mijn probleem met boekenAltijd wel heel grappig dit, want ik heb een soort van haat-liefde relatie met boeken. Ik houd ontzettend veel van boeken ja. Al vind ik het tegenwoordig wel moeilijk om een ├ęcht goed boek te vinden. Misschien omdat ik ook wel steeds te hoge verwachtingen heb van bepaalde boeken? Ik merk dan ook wel dat ik heel snel de hele sleur achterna ga. Want wanneer ongeveer alle meiden op deze aardbol roepen dat dit boek geweldig is, dan moet ik het boek ook wel gelezen hebben. Want ja, als zoveel mensen het boek geweldig vinden, waarom ik dan niet? Maar helaas, het stelt mij negen van de tien keer wel teleur.

Maar ook wanneer ik weer wat boeken in huis gehaald heb, dan doe ik er eeuwen (letterlijk) over voordat ik eens aan die boeken begin. Neem nou bijvoorbeeld het afgelopen jaar. Ik heb in dat jaar wel elf nieuwe boeken gekocht (oa op de boekenmarkt, anders zou ik nu wel heel arm zijn) maar ik heb nog geen een boek uitgelezen. Ik heb in twee van die boeken een begin gemaakt maar ja, ze vielen tegen. Neem bijvoorbeeld het boek Fangirl van Rainbow Rowell. Super veel positive reacties las ik daar over, maar ik kom gewoon niet door dat boek heen. Sommige stukjes zijn wel super leuk, dat geef ik eerlijk toe, en die stukjes lees ik ook zo weg. Maar man, sorry dat ik het zeg, maar wat erger ik mij kapot aan de hoofdpersonage zeg :')

Maar even verder waar we gebleven waren. Zojuist heb ik drie nieuwe boeken binnen gekregen en ik kan gewoon niet kiezen welke ik als eerst moet lezen. Onder andere dus tussen Cloud Atlas en Sjeumig (van Pepijn Lanen). Cloud Atlas is zo een beetje mijn obsessie sind een half jaar en ik kon niet wachten tot dat ik ein-de-lijk geld had voor dit boek, maar Sjeumig lijkt mij ook zo leuk. En dit is al een slecht teken, want altijd als ik twijfel tussen meerdere boeken dan lees ik ze gewoon niet. Dan hebben we ook nog het derde boek Inktheart die ik net dus niet genoemt heb. Ik denk dat dit weer een typisch boek wordt wat zo in de boekenkast verdwijnt en er over een paar jaar weer uitgehaald wordt. Wel zonde. De voorkant van het boek is wel prachtig trouwens. Wel een beetje zonde van het geld. Maar eerlijk is eerlijk: een goed gevulde boekenkast ziet er ook wel tof uit!

Dat is dus een beetje wat ik bedoel met een haat-liefde relatie wat de boeken betreft. Hartstikke leuk hoor die boeken, en ik ben ook dol op lezen! Maar echt, ik krijg het gewoon niet voor elkaar om eens fatsoenlijk een boek uit te lezen.

2 opmerkingen:

  1. Mischien is het wel handiger als je naar de bibliotheek gaat? Dan kun je heel wat meer boeken lezen, kost het je niets en wanneer je een boek niet mooi vindt, is het ook geen weggegooid geld ;) Nouja, als je nog naar iets moois op zoek bent: ik vond de Edelsteen trilogie van Kerstin Gier echt suuuuper :) .x

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De bibliotheek hier is helaas weg, en de stad is zo ver weg ugh guh [mijn tweede probleem: ik ben erg lui]. Dankje voor je suggestie! Ga ik zeker eens opzoeken!

      Verwijderen